Brouwerij

Direct reserveren

De brouwerij: bier van eigen bodem (letterlijk). Aan de werf, in de kelder van het Stadskasteel, wordt dagelijks bier gebrouwen. De bieren zijn vernoemd naar de verschillende families die in het kasteel hebben gewoond en hebben ieder een eigen karakter. Waar kiest u voor?

Eten in de brouwerij

Bieren

Brouwerij

De Ouwe Daen, de Linteloo Gold, de Jonge Daen en het Bock bier. Bij Brouwerij Oudaen brouwen we de bieren écht zelf. Ze zijn te proeven in zowel de Brouwerij als het Stadskasteel..

Ieder biertje wordt met passie gebrouwen door onze brouwmeesters. Daarnaast hebben we biersommeliers in dienst die u alles kunnen vertellen over de bieren die Oudaen in de werfkelder brouwt en bottelt.

Wilt u meer weten over de verschillende bieren die wij brouwen? Check dan de link hieronder.

Reserveren

Onze bieren

Ouwe Daen

De Ouwe Daen is een ongefilterd tarwebier met 5% alcohol. De smaak wordt omschreven als een zachte, iets zoetige & romige smaak. Dit maakt dat het bier makkelijk kan worden doorgedronken.

De Ouwe Daen behoort tot de zogenaamde witbieren. De speciale smaak dankt dit bier onder meer aan de toevoeging van vermalen sinaasappelschil en koriander.

Jonge Daen

De Jonge Daen is de gefilterde versie van de Ouwe Daen: de nog aanwezige gistcellen en eiwitten zijn gefilterd waardoor andere aroma’s en smaakcomponenten geaccentueerd worden.

De Jonge Daen smaakt kruidiger dan de Ouwe Daen en de hoparoma’s zijn duidelijker te proeven. Het alcoholpercentage is hetzelde als bij de Ouwe Daen: 5%. Dit bier behoort tot de kristalbieren (gefilterd bier).

Linteloo Gold

Linteloo Gold is en urtyp-pilsener van lage gisting met een fruitig en hoppig karakter, waardoor het iets droog op de tong is. Vanwege het feit dat een urtyp-pilsener sterker gehopt is, is deze ook voller van smaak dan een reguliere pilsener. De smaak van de Linteloo Gold ligt dicht bij de smaak van het eerste pilsener, dat zijn oorsprong in Tsjechië heeft. Linteloo Gold bevat 5% alchol.

Bockbieren

Bockbieren zijn er in verschillende soorten naar gelang het seizoen;

Lentebock; een fris, stevig gehopt bockbier dat goudgeel van kleur is en ca. 6,5% alchohol bevat.
Herfstbock; wordt gebrouwen met honing en karamelmout, maar is desondanks geen uitgesproken zoet bier. Het bevat 6,5% alchohol.
Donkerbock; de allerdonkerste soort onder de bockbieren. Hij smaakt kruidig en zit bij ons alleen in de winter op de tap. Ook dit bier bevat 6,5% alchohol.

Rondleidingen

Brouwerij

Hoe wordt bier eigenlijk gebrouwen? En hoe lang duurt het voordat u van alle ingrediënten daadwerkelijk een biertje hebt gebrouwen? Hoe ziet een bierbrouwerij in een werfkelder er nu daadwerkelijk uit?

Bij Brouwerij Oudaen kunt u dit alles te weten komen tijdens een rondleiding door de brouwerij. De rondleidingen worden in groepsverband aangeboden en worden begeleid door de brouwer of een erkend biersommelier.

Meer info Reserveren

Actueel

Laatste nieuws

Wij zijn (deels) vernieuwd!

Bij Oudaen hebben we deze zomer niet stilgezeten.. De bierbrouwerij, de verschillende zalen én de website hebben een flinke make over gekregen. Maar we staan altijd open voor...

Wij staan op de Love & Marriage beurs!

Aanstaande zaterdag en zondag zal een team van adviseurs te vinden zijn op de Love & Marriage beurs in de Jaarbeurs, Utrecht. Zijn jullie nog op zoek naar dé perfecte...

Opkomende evenementen

25 SEPTEMBER 2017

27 september, officiële opening van de brouwerij

De brouwerij is vernieuwd! Vanaf heden kan men niet alleen een rondleiding of een borrel krijgen in de brouwerij, ook kan je er eten. Stoer eten wel te verstaan, mooie stoere...

25 SEPTEMBER 2017

Love & Marriage beurs in de Jaarbeurs 30 sep en 1 okt

Oudaen staat aanstaand weekend op de Love & Marriage beurs! Tijdens de beurs kunnen verloofden zich gaan vergapen aan alle mogelijkheden op het gebied van trouwlocaties,...