Een verkeersongeval met letselschade en het waarborgfonds motorverkeer0

Posted on June 17th, 2013 in Geen categorie, Letselschade, Na verkeersongeval

Het verkeersongeval

Je rijdt op de A28 richting Amersfoort en bij de afslag Zeist wordt je met een snelheid van 80 km per uur van achteren aangereden. De auto die je heeft aangereden blijkt onverzekerd. In de weken na het verkeersongeval ontwikkel je whiplash- achtige klachten. Je wordt door de huisarts doorverwezen naar een neuroloog en je stelt je onder behandeling van een therapeut. Je maakt kosten door het verkeersongeval. Je kunt langere tijd niet werken en je krijgt maar 70% van je loon doorbetaald. Het zal je maar gebeuren……………………. 

 

 

Bij wie kun je je letselschade verhalen

 

Op de site over geld las ik deze week een artikel dat het aantal wanbetalers die hun auotverzekering niet of veel te laat voldoen in de eerste vier maanden van dit jaar verdubbeld is in vergelijking met vorig jaar. De reden zou de economische crisis zijn.

Als niet verzekerde automobilst loop je het risico op een boete ( € 390 ) en/of het zelf opdraaien voor de kosten als je een ongeluk veroorzaakt.

Het zelf opdraaien voor de kosten kan flink in de papieren lopen. In het bovengenoemde voorbeeld kwam de totale letselschade uit op een bedrag van € 45.000. Wij wilden dit bedrag verhalen bij de veroorzaker van het ongeval. De reden waarom hij zijn auto premie al maanden niet betaalde was gelegen in het feit dat hij geen geld meer had. Daar sta je dan….

 

Waarborgfonds motorverkeer en letselschade

 

Van een kale kip kun je niet plukken. Maar hoe kun je dan je letselschade verhalen als je betrokken bent geweest bij een verkeersongeval. In Nederland hebben we daar een mooi vangnet voor: het waarborgfonds motorverkeer. Het waarborgfonds motorverkeer vergoedt alleen schade door een motorvoertuig. Het fonds is een stichting zonder winstoogmerk. Het waarborgfonds is er voor mensen die door een motorvoertuig zoals een brommer, auto of tractor (letsel)schade hebben geleden en met die schade niet terecht kunnen bij een verzekeraar.

Gelukkig konden we de totale letstelschade bij het waarborgfonds motorverkeer verhalen zodat  het slachtoffer niet de dupe werd van het niet betalen van de premie door de veroorzaker van het ongeval!

 

 

 

 

Leave a Reply

  • Contact met ZO