verkeersongeval met ernstig gewonde kinderen0

Posted on June 21st, 2013 in Letselschade, Na verkeersongeval

Het verkeersongeval

Van de week op nu.nl een akelig bericht over een verkeersongeval. Een moeder die 5 kinderen in haar auto vervoerd

heeft waarschijnlijk een auto over het hoofd gezien waardoor een aanrijding ontstond.

Degene die ze heeft aangereden is met nekklachten vervoerd naar het ziekenhuis en drie van haar eigen kinderen zijn er

ernstig aan toe. Ook de moeder heeft letselschade opgelopen. Het zal je maar gebeuren……..En dan?

 

 

Ben je hiervoor verzekerd?

Als de auto die het ongeval heeft veroorzaakt tegen wettelijke aansprakelijkheid verzekerd is kan degene die is aangereden zijn/haar letselschade verhalen op deze verzekering.

Maar hoe zit het met de kinderen? Die zaten in de auto die het ongeval heeft veroorzaakt. En met de moeder? Als er een schadeverzekering inzittenden is afgesloten dan kunnen zij hierop een beroep doen en op deze wijze hun letselschade verhalen. Dat betekent dat alle kosten die  worden gemaakt door de kinderen en de moeder voor vergoeding in aanmerking komen.

 

Waar moet je aan denken?

Over het algemeen wordt pas weken cq. maanden na het ongeval een eerste balans worden opgemaakt. Los van alle emoties zal, afhankelijk van de aard en ernst van het letsel, zorg in en om het huis noodzakelijk zijn. Er zullen medische kosten gemaakt worden voor de behandeling en revalidatie van de kinderen. Er zullen wellicht hulpmiddelen aangeschaft moeten worden of aanpassingen in en om het huis. Later zal bekeken moeten worden of de kinderen nog naar dezelfde school kunnen of aangepast onderwijs gaan krijgen.

 

Het is belangrijk te weten dat je een beroep kunt doen op de schadeverzekering inzittenden, als deze is afgesloten. Deze verzekering betaalt  alle kosten die gemaakt worden en die verband houden met het ongeval.  Het is in elk geval een geruststellende gedachte dat de gemaake kosten betaald worden en je geen behandelingen hoeft te missen omdat je er het geld niet voor hebt.  Ook smartengeld moet betaald worden. Wat er gebeurd is zal een grote impact op het gezin en haar omgeving. Het is dan fijn om te weten dat het gezin niet naar de financien hoeft te kijken.  De situatie is al erg genoeg!  

Leave a Reply

  • Contact met ZO